Ingrediente:
1 kg. de spanac, 50 g de unt sau margarina,200 ml de smintina, 30 g de
pesmet, usturoi, ulei, sare
Mod de preparare:
Spalati foarte bine spanacul si puneti-l la fiert in apa clocotita si
sarata. Lasati-l sa fiarba 20 de minute, apoi puneti-l in strecuratoarea
din plastic. Intr-o cratita, infierbintati ulei sau unt, puneti doi catei
de usturoi tocat, dupa 1 minut adaugati spanacul si amestecati cu o
lingura de lemn. Deasupra puneti smintina, apoi pesmetul putin rumenit cu
ulei si sare. Dati vasul la cuptor pentru 10 minute.
Servire:
Serviti spanacul cu smintina drept garnitura la carne rasol, chiftelute
sau ochiuri. Daca in loc de pesmet puneti telemea sau cascaval ras,
serviti preperatul ca felul intii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu